Osteopaat Den Haag

Behandeling door osteopaat Den Haag

Ben je op zoek naar een osteopaat Den Haag en omgeving? Laat je behandelen door de beste osteopaat Den Haag. Twijn Den Haag richt zich namelijk op het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van volwassen, kinderen en baby’s. Een osteopaat komt vaak in beeld als lichamelijke klachten, zoals hoofd-, buik, nek- of rugpijn, langdurig aanhouden en/of hardnekkig blijken.

Wanneer de reguliere gezondheidszorg onvoldoende verklaring geeft of een goede oplossing biedt voor de pijnklachten, kan osteopaat Den Haag jou uitkomst bieden. Een osteopaat ziet het lichaam namelijk als één geheel, om vervolgens van daaruit op zoek te gaan naar de oorsprong van de gezondheidsklachten.

Wie bijvoorbeeld rugklachten ervaart, kan via de traditionele geneeskunde uitbehandeld zijn. Zonder dat daarbij een oplossing is gevonden tegen de aanhoudende rugpijn. Dat komt omdat daar enkel en alleen wordt gekeken naar de rug, want daar zit per slot van rekening het probleem. Osteopaat Den Haag kijkt in zo’n geval naar het gehele lichaam. De rugklachten kunnen namelijk veroorzaak worden door andere onderliggende gezondheidsproblemen, die middels pijn in de rug tot uiting komen.

Een behandeling door osteopaat Den Haag kan hierbij uitkomst bieden tegen de aanhoudende pijn en klachten. Ben je op zoek naar een osteopaat in de stad Den Haag? Neem dan contact met ons op. Ook als je op zoek bent naar een osteopaat Voorburg, kan je bij ons in Den Haag terecht.

Een osteopathie behandeling bij osteopatisch centrum Den Haag bestaat altijd eerst uit een intake gesprek, waarna we een behandelplan voor je opstellen.

Wat is een osteopaat?

Een osteopaat is een therapeut die alleen met zijn of haar handen werkt. Er komt geen medicatie aan de pas en er worden ook geen apparaten gebruikt om de klachten te verminderen. Over het algemeen wordt osteopathie als alternatieve of aanvullende geneeswijze ingezet bij verschillende soorten klachten.

Belangrijk in het functioneren van osteopaat Den Haag is de focus op het lichaam als één geheel. Er wordt dus niet alleen gekeken naar de plaats waar je de pijn ervaart. Maar het hele lichaam wordt onderzocht om vervolgens te achterhalen waarom en waardoor je pijnklachten hebt op een specifieke plek.

Alles in ons lichaam beweegt en heeft daardoor invloed op elkaar. Van spieren tot botten en bloedvaten tot organen. Osteopaat Den Haag heeft kennis van deze structuren en hun verbindingen. Indien een onderdeel van ons lichaam minder goed beweegt, kan dit ergens anders in het lichaam gezondheidsklachten veroorzaken.

Dit kunnen verschillende soorten klachten zijn. Denk hierbij aan rug- en nekpijn, orgaan klachten(maag, darm), maar ook hoofdpijn of duizeligheid. Tevens bij chronische vermoeidheid of fibromyalgie kan osteopaat Den Haag je hulp bieden. Wil je weten of één van onze therapeuten in Den Haag je kan helpen met jouw klachten? Vraag een intake gesprek aan bij osteopaat Den Haag.

Wat doet een osteopaat?

De behandeling van osteopaat Den Haag start met een vraaggesprek. Niet alleen worden jouw klachten doorgenomen, maar er worden ook vragen gesteld over je algehele gezondheid. Over je hart- en bloedvaten, luchtwegen, eventueel medicijn gebruik en medisch verleden. Dit is nodig om een zo volledig mogelijk beeld te verkrijgen.

Daarna verricht de therapeut een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt het hele lichaam onderzocht op de bewegelijkheid. De spieren en gewrichten komen natuurlijk aan de orde, maar ook je organen.

Bij osteopaat Den Haag volgt, na het intake gesprek en lichamelijk onderzoek, een eerste diagnose. Hierbij worden de bewegingsbeperkingen aangegeven, die mogelijk de oorzaak kunnen zijn van jouw huidige klachten. In de praktijk in Den Haag wordt het behandelplan met je doorgenomen. Indien nog overleg nodig is met je huisarts in Den haag, wordt dit ook gelijk besproken.

Behandeling bij osteopatisch centrum Den Haag

Bij het osteopatisch centrum Den Haag zijn enkel de beste osteopaten Den Haag aangesloten. De behandeling door de osteopaat wordt uitsluitend uitgevoerd met de handen. Om vervolgens via directe mobilisatie of indirecte technieken (lichte mobilisatie) de beweeglijkheid van alle gewrichten, weefsels en organen te herstellen.
Onze osteopaten in Den Haag zijn zeer geoefend, zodat zij naast de bewegelijkheid van alle kleine en grote gewrichten ook de positie, vorm en beweging van de organen kunnen voelen.

De behandeling bij osteopatisch centrum Den Haag bestaat uit het opheffen van bewegingsbeperkingen om uiteindelijk te komen tot het optimaal functioneren van jouw lichaam. Een behandeling bestaat uit meerdere sessies, afhankelijk van de voortgang.

Osteopathie baby en kind in Den Haag

Naast behandeling van volwassen, wordt osteopathie ook toegepast bij baby’s en kinderen. Osteopathie baby en kind kan zeer effectief zijn bij onder andere de volgende problemen:

  • Langdurig huilen, onrustig gedrag
  • Afplatting van het schedeltje
  • Problemen met zuigen/slikken
  • Refluxklachten
  • Darmkrampen
  • Slaapapneu
  • Keel, neus en oor klachten

Tijdens een bevalling worden grote krachten uitgeoefend op het lichaam van het kindje. De beweeglijkheid van het kleine lichaam en de schedel zorgen er doorgaans voor dat deze krachten goed opgevangen worden. Echter onregelmatigheden tijdens de zwangerschap en de bevalling kunnen gevolgen hebben voor het welzijn van de baby. Osteopathie baby kan hierbij helpen.

Bij de pasgeborene kunnen klachten ontstaan indien hij of zij is geboren bij een stuitligging, vacuüm verlossing of keizersnede bevalling. Osteopaat baby Den Haag kan het lichaampje van de pasgeborene laten ontspannen, waardoor de natuurlijke beweeglijkheid terugkomt.

Osteopathie bij zwangere vrouwen

Bij osteopaat Den Haag kan je ook terecht als je zwanger bent. Osteopathie kan helpen bij klachten die voorkomen tijdens de zwangerschap. Bij zwangere vrouwen gebeurt er veel in het lichaam. Zoals verhoogde hormonen, welke kunnen leiden tot lage rugpijn zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap maakt het lichaam namelijk progesteron en ‘relaxine’ hormonen vrij. Dit is nodig om de ligamenten en gewrichten van het bekkenbeen los te maken, zodat de baby bij de geboorte eenvoudiger de bekkenring kan passeren. Dit hormoon en de daarbij behorende lichamelijke veranderingen kunnen zorgen voor rug- en bekkenpijn tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling.

Osteopathie bij zwangere vrouwen kan zorgen voor pijnverlichting. Als ook bij het op gang brengen van de bevalling. Wil je hier meer over weten? Neem dan zeker contact met osteopaat baby Den Haag op.

Osteopathie als therapie bij sportblessures

Osteopathie is een buitengewoon goede therapie bij sportblessures. Doordat osteopaat Den Haag niet alleen het bewegingsapparaat behandelt, maar ook het ruggenmerg en de organen, kan de therapeut gedetailleerde bewegingsverliezen detecteren en ook behandelen. Osteopathie wordt ook veel toegepast bij sporters die kampen met lange, slepende blessures.

Na een knie-, schouderoperatie of botfractuur wordt fysiotherapie aangeraden. Het kan echter voorkoen dat bij een lang revalidatieproces de behandeling bij de fysiotherapeut stagneert. Het zelfherstellend vermogen van het sporterslichaam kan door een osteopaat Den Haag weer verbeteren.

Het revalidatieproces onder leiding van een sportarts of sport fysiotherapeut in combinatie met een behandeling door een osteopaat in Den Haag, zal absoluut verbetering laten zien.

Loop je al lang met een sportblessure rond en helpt de fysio niet meer? Vraag dan een intakegesprek aan bij osteopaat Den Haag. Middels onze behandeltechniek kunnen wij ervoor zorgen dat je weer met sprongen vooruit gaat.